همراه فارما

ماموپلاستی چیست و به چه صورت انجام می‌شود؟

ماموپلاستی چیست و به چه صورت انجام می‌شود؟

ماموپلاستی چیست و به چه صورت انجام می‌شود؟

برخلاف تصور بیشتر مردم، جراحی‌های انجام شده روی سینه همیشه با هدف زیبایی نیستند و در بسیاری از موارد درمان و رفع مشکلی در این اندام باعث نیاز به جراحی در آن‌ها می‌شود. عمل جراحی در این بخش از بدن نیز فرآیندی مشابه با دیگر قسمت‌ها داشته و برای انجام آن نیاز به آمادگی‌هایی قبل از عمل و مراقبت‌هایی بعد از انجام آن است. جراحی‌های انجام شده روی سینه که به منظور بزرگ یا کوچک کردن سینه‌ها، تغییر فرم و شکل آن‌ها و اهداف درمانی انجام می‌شوند، در اصطلاح ماموپلاستی نامیده می‌شوند. در این مطلب به طور مفصل در مورد این موضوع که ماموپلاستی چیست و در چه مواردی کاربرد دارد، صحبت خواهیم کرد.

ماموپلاستی چیست؟

ماموپلاستی چیست؟

ماموپلاستی اصطلاحی تخصصی است که برای انواع جراحی‌های پلاستیک در ناحیه سینه انجام می‌شود. هر چند جراحی‌های این بخش از بدن معمولا با هدف زیبایی صورت می‌گیرند اما صرفا برای بزرگ کردن سینه‌ها نیستند و در مواردی ممکن است هدف کوچک کردن یا تغییر فرم آن‌ها نیز باشد. ماموپلاستی گاهی با هدف تشخیص یک عارضه در این اندام یا درمان بیماری نیز انجام می‌شود. بسته به هدف انجام ماموپلاستی شرایط آن مانند آمادگی‌های مورد نیاز پیش از عمل جراحی، متفاوت خواهد بود. این عمل توسط جراح پلاستیک صورت می‌گیرد و انجام آن هم در کلینیک‌های تخصصی و هم در بیمارستان‌ها امکان‌پذیر است.

انواع روش‌های ماموپلاستی

به طور کل جراحی ماموپلاستی را به سه بخش تقسیم می‌کنند. این سه بخش، دسته‌بندی کلی این جراحی است و هرگونه تغییری در وضعیت سینه‌ها در یکی از این سه بخش قرار می‌گیرد که عبارتند از:

  • ماموپلاستی افزایشی: در این نوع ماموپلاستی هدف شکل‌ دادن به سینه‌ها از طریق بزرگ کردن آن‌ها است. برای افزایش سایز سینه‌ها از لیفت یا پروتز سینه استفاده می‌شود. بزرگ کردن و افزایش سایز گاهی با هدف قرینه‌سازی سینه نیز انجام می‌شود.
انواع روش‌های ماموپلاستی
  • ماموپلاستی کاهشی: زنانی که به دلیل بزرگی بیش از اندازه سینه‌ها نسبت به آناتومی بدن خود دچار مشکلاتی مانند گردن‌درد، درد در ناحیه شانه و… می‌شوند، با کمک ماموپلاستی کاهشی یا کاهنده می‌توانند این عوارض را برطرف کنند. در این شیوه ماموپلاستی، بافت غده‌ای، بخشی از چربی و پوست اضافه سینه برداشته می‌شود تا حجم سینه‌ها کاهش پیدا کند. این جراحی تنها برای زنان نیست و مردان مبتلا به ژنیکوماستی که مانند زنان سینه‌های برجسته دارند هم قادر به استفاده از آن هستند.
  • ماموپلاستی ترمیمی: در ادامه پاسخ به پرسش ماموپلاستی چیست، یکی دیگر از انواع این جراحی یعنی ماموپلاستی ترمیمی را معرفی می‌کنیم. این روش با هدف تغییر شکل سینه‌ها، ترمیم یا بازسازی آن‌ها انجام می‌شود. برای مثال افرادی که به علت ماستکتومی یا جراحی برداشتن سینه‌ها بعد از سرطان پستان ناچار به تخلیه یک یا دوسینه خود می‌شوند، با این عمل می‌توانند ظاهر سینه‌های خود را ترمیم کنند. ماموپلاستی ترمیمی با هدف تعویض پروتزهای سیلیکونی بعد از افزایش سایز و… نیز انجام می‌شود.

ماموپلاستی برای چه افرادی قابل انجام است؟

ماموپلاستی جزو جراحی‌های بدون محدودیت است و همه افراد بالای 18 سال که از فرم یا شکل سینه‌های خود رضایت ندارند، قادر به انجام آن هستند. با این حال، بیشتر متخصصان زیبایی معتقدند که بهترین زمان انجام این جراحی پایان قطعی سن بلوغ و زمانی است که رشد سینه‌ها و بدن متوقف شده باشد.

معرفی کپسول لاغری اسلیم مکس | طریقه مصرف و عوارض

ماموپلاستی برای چه افرادی قابل انجام است؟

به علاوه این عمل زمانی که فرد قصد بارداری داشته باشد توصیه نمی‌شود، زیرا تغییرات هورمونی ناشی از بارداری و شرایط شیردهی موجب تغییر فرم سینه‌ها می‌شود. البته بنا به تشخیص پزشک امکان انجام ماموپلاستی در هر شرایطی وجود دارد.

فرآیند انجام ماموپلاستی به چه صورت است؟

انجام جراحی ماموپلاستی مانند دیگر عمل‌های جراحی به سه مرحله قبل، حین و بعد از عمل تقسیم می‌شود. مرحله قبل از عمل، مرحله آماده‌سازی بیمار است که اقدامات مختلفی در آن انجام می‌شود. از جمله این اقدامات می‌توان به اندام آزمایشات مختلف برای انتخاب نوع بیهوشی، عکس‌برداری برای تعیین بافت داخلی سینه، مشاوره‌های پزشکی و… اشاره کرد. مرحله حین عمل، شامل اقداماتی است که برای انجام جراحی صورت می‌گیرند و بعد از عمل مراقبت‌هایی را شامل می‌شود که برای بهبودی سریع‌تر و برگشت به شرایط عادی انجام می‌شوند. در ادامه پاسخ به سوال ماموپلاستی چیست این مراحل را توضیح خواهیم داد.

اقدامات قبل از عمل ماموپلاستی چیست؟

پیش از انجام جراحی ماموپلاستی اقداماتی نیاز است که بیمار را برای انجام این عمل آماده می‌کند. از جمله این اقدامات می‌توان به انجام آزمایش‌های روتین قبل از عمل اشاره کرد که وضعیت بیمار را برای پزشک مشخص می‌کنند. شرکت در جلسات مشاوره برای توضیح دقیق شرایط جراحی برای بیمار و بررسی وضعیت بیمار و مشخص شدن سوابق پزشکی و… از دیگر اقدامات قبل از این عمل است. پیش از انجام جراحی ماموپلاستی، ماموگرافی نیز انجام می‌شود که نوعی عکس‌برداری رادیوگرافی از سینه‌ها است. پیش از انجام این جراحی باید مصرف سیگار، مواد مخدر و دیگر دخانیات قطع شود و مصرف داروهای ضد التهابی نیز از دو هفته قبل از عمل، متناسب با نظر پزشک قطع شوند.

معرفی بهترین و قوی ترین قرص لاغری چربی سوز

اقدامات قبل از عمل ماموپلاستی چیست؟

حین عمل

ماموپلاستی با بیهوشی کامل یا عمومی انجام می‌شود. پیش از بیهوشی پزشک ناحیه‌ای که باید برش زده شود را روی بدن مشخص می‌کند و بعد از بیهوشی الگوی برش را انتخاب و جراحی را آغاز می‌کند. بسته به فرم بدنی و هدف از انجام جراحی الگوی برش به سه صورت الگوی گرد، الگوی برش سوراخ کلید و الگوی T وارونه خواهد بود. بعد از انجام برش بافت و پوست اضافه برداشته شده یا پروتز در ناحیه مورد نظر جای گرفته یا غده سرطانی خارج می‌شود، سپس پزشک محل برش را بخیه زده و بیمار برای نقاهت آماده می‌شود. دقت به متقارن بودن سینه‌ها و قرار گرفتن نوک آن‌ها در محل درست و متناسب نسبت به یکدیگر از جمله مسائل مهم در این جراحی است.

مراقبت‌های بعد از عمل ماموپلاستی چیست؟

تا اینجا در مورد اقدامات قبل از ماموپلاستی و فرآیند انجام جراحی صحبت کردیم اما مراقبت‌های بعد از عمل ماموپلاستی چیست و چه اهمیتی دارند؟ مراقبت‌های بعد از عمل، به منظور دوران نقاهت ساده‌تر و سریع‌تر حائز اهمیت بوده و باید جدی گرفته شوند. همچنین این مراقبت‌ها از تغییر شکل سینه به خصوص در افرادی که از پروتز استفاده کرده‌اند، جلوگیری می‌کنند. از مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از ماموپلاستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم انجام فعالیت‌های سنگین تا یک ماه
  • خوابیدن به شکل طاق باز در دوران نقاهت
  • پرهیز از فشار یا ماساژ سینه‌ها
  • مصرف داروها طبق توصیه و تجویز پزشک
  • مصرف غذاهای آبکی در روزهای اول بعد از عمل و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و شور
  • مصرف میوه‌ها و خوراکی‌های ترمیم‌دهنده زخم‌ها مانند آناناس
  • استفاده از سوتین‌های طبی بنا به تشخیص پزشک
  • عدم استحمام تا 24 ساعت پس از عمل
  • حضور در محیط سرد و خنک
  • حفظ وزن و جلوگیری از چاقی یا لاغری بیش از اندازه به منظور تغییر میزان چربی سینه‌ها

معرفی انواع ویتامین و قرص برای چاقی صورت

مراقبت‌های بعد از عمل ماموپلاستی چیست؟

عوارض ماموپلاستی

انجام ماموپلاستی مزایای زیادی دارد اما نباید از عوارض و مشکلات این عمل هم غافل شد. البته بیشتر مشکلات این جراحی موقتی بوده و در صورت انجام عمل توسط متخصصان، احتمال بروز آن‌ها ناچیز است. از جمله عوارض بعد از این جراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خونریزی
  • عفونت در محل برش و بخیه‌ها
  • از بین رفتن حس در نوک سینه‌ها
  • عوارض ناشی از داروهای بیهوشی
  • کبودی و تورم سینه‌ها
  • احساس درد در ناحیه سینه‌ها
  • جای نگرفتن نوک پستان در محل مناسب
  • ایجاد اسکار در محل جراحی
  • کم‌رنگ شدن نوک سینه‌ها
  • مشکلات شیردهی در مادران شیرده و…

هزینه ماموپلاستی

در ادامه پاسخ به سوال ماموپلاستی چیست در مورد یکی از رایح‌ترین دغدغه‌های بیماران یعنی هزینه انجام این عمل صحبت خواهیم کرد. فاکتورهای مختلفی در تعیین هزینه ماموپلاستی موثر هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به نوع جراحی ماموپلاستی اشاره کرد. تیم جراحی و محل انجام عمل دیگر عامل موثر در تعیین هزینه‌های این جراحی است. هزینه بیهوشی و مراقبت‌های بعد از عمل مانند تهیه گن یا سوتین مخصوص و داروها نیز در مجموع هزینه نهایی این جراحی موثر هستند. نکته مهمی که در مورد ماموپلاستی باید به آن توجه داشت، قرار گرفتن این جراحی در گروه جراحی‌های زیبایی است. جراحی‌های زیبایی شامل بیمه نمی‌شوند.

همه چیز در مورد عمل چشم روباهی | تفاوت چشم روباهی و گربه ای

هزینه ماموپلاستی

سخن پایانی
ماموپلاستی نوعی جراحی در سینه‌ها است که در بیشتر با هدف زیبایی انجام شده اما به منظور درمان و رفع عارضه‌هایی مانند برداشتن توده‌های سرطانی هم از آن استفاده می‌شود. این جراحی زیر نظر متخصص پلاستیک انجام می‌گیرد و بنا به تشخیص پزشک، برای همه افراد قابل انجام است. ماموپلاستی عملی برای بهبود فرم بدن است که در نهایت به افزایش اعتماد به نفس نیز منجر شده و مزایای زیادی دارد.

محل تبلیغ شما

محبوب‌ترین مقالات

شیردهی یکی از زیباترین تجربه‌های هر مادر است. اما یکی...

برخلاف تصور بیشتر مردم، جراحی‌های انجام شده روی سینه همیشه...

ناخنک با نام علمی Melilotus officinalis گیاهی دارویی است که...

آخرین آگهی‌های استخدام

نوشته‌های مشابه

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه