همراه فارما

شربت راسیپ چیست؟ نحوه مصرف | فواید و عوارض شربت راسیپ

شربت راسیپ چیست؟ نحوه مصرف | فواید و عوارض آن

شربت راسیپ چیست؟ نحوه مصرف | فواید و عوارض شربت راسیپ

شربت راسیپ چیست؟ نحوه مصرف | فواید و عوارض آن

شربت راسیپ چیست؟ نحوه مصرف | فواید و عوارض شربت راسیپ

بی‌اشتهایی مشکل رایجی است که هم کودکان و هم بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. از دست دادن اشتها با طیف گسترده‌ای از مشکلات جسمی و روحی مرتبط است و می‌تواند به سوء تغذیه و کم‌وزنی منجر شود.  در این مقاله  سعی داریم تا شما را بطور کامل با این شربت که معمولا برای بهبود اشتها مصرف می‌شود، آشنا کنیم بنابراین اگر شما یا فرزندتان با مشکل بی اشتهایی مواجه هستید، توصیه می‌کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید.

شربت راسیپ چیست؟

شربت راسیپ یک نوع محلول خوراکی است که از سیپروهپتادین هیدروکلراید، لووکارنیتین، ال-لیزین هیدروکلراید، ویتامین 1 B، ویتامین 6 B و ویتامین 12 B تشکیل شده است و با بهبود اشتها به افزایش وزن کمک می‌کند. این مواد به طور سینرژیک برای تحریک اشتها، افزایش وزن و تسهیل رشد کلی در کودکان عمل می‌کنند. سیپروهپتادین هیدروکلراید به عنوان محرک اشتها عمل می‌کند، در حالی که لووکارنیتین تولید انرژی بدن را افزایش می‌دهد. ال-لیزین هیدروکلراید به تحریک اشتها و افزایش رشد کمک می‌کند و ویتامین‌های B طیف وسیعی از فرآیندهای متابولیک را پشتیبانی می‌کنند.

شربت راسیپ چیست؟

فواید شربت راسیپ

برای بیان فواید شربت راسیپ بهتر است، به مواد تشکیل دهنده آن دقت بیشتری کنیم. در اینجا ما میزان تاثیرگذاری هریک از مواد تشکیل دهنده شربت راسیپ را در افزایش روند رشد و اشتها بررسی می‌کنیم.

  1. سیپروهپتادین هیدروکلراید: سیپروهپتادین هیدروکلراید به دلیل خاصیت آنتی‌هیستامینی‌، نوعی داروی ضد آلرژی محسوب می‌شود. اما این دارو با تحریک گیرنده‌های سروتونینی باعث افزایش اشتها خواهد شد.
  2. لووکارنتین: لوکارنتین نوعی اسیدآمینه است که به‌طور طبیعی در بدن ساخته می‌شود. ازآنجایی‌که اسیدهای آمینه بلوک‌های ساختمانی پروتئین‌ها محسوب می‌شوند، با مصرف آن‌ها درواقع کمک به ساخت ماهیچه‌ها در بدن کرده‌ایم. همچنین این اسیدآمینه افزایش انرژی نقش بسیار مهمی دارد.
  3. لیزین هیدروکلراید: لیزین به‌عنوان یکی از اسیدهای آمینه ضروری بوده که باهدف تحریک هورمون رشد مورداستفاده قرار می‌گیرد. خوب است بدانید افرادی که مشکل بی اشتهایی دارند، به‌احتمال بسیار زیاد از کمبود لیزین رنج می‌برند. درنتیجه در رشد عضلانی دچار مشکل خواهند شد. همچنین لیزین در افزایش انرژی نقش بسزایی دارد.
  4. ویتامین B1: وجود ویتامین B1 یا همان تیامین برای تولید انرژی کاملا حیاتی است. این ویتامین نه‌تنها در تنظیم حرکت ماهیچه‌های مهم بدن نقش دارد، بلکه یکی از ریزمغذی‌های ضروری برای رشد و عملکرد طبیعی و کامل مغز محسوب می‌شود.
  5. ویتامین B6: ویتامین B6 با رفع اضطراب و افسردگی می‌تواند از بی اشتهایی مربوط به اختلالات عصبی جلوگیری کند. این ویتامین با جلوگیری از کم‌خونی در درمان بی اشتهایی و کمبود رشد کودکان مؤثر است. همچنین این ویتامین در عملکرد طبیعی مغز نقش حیاتی دارد.
  6. ویتامین B12: ویتامین B12 یا کوبالامین یک ویتامین مهم برای جلوگیری از کم‌خونی محسوب می‌شود. این ویتامین در افزایش رشد و انرژی بدن کودکان نقش مهمی دارد. همچنین با کم کردن افسردگی و اضطراب باعث افزایش اشتها در فرد می‌شود.

برخی ترکیبات بکار رفته در این شربت به شکلی است که حتی به عنوان شربت تقویت کننده سیستم ایمنی کودک می‌توان از آن بهره گرفت.

فواید شربت راسیپ

موارد مصرف شربت راسیب

این شربت به‌طورکلی در گروه مکمل‌های مربوط به افزایش اشتها قرار می‌گیرد. موارد مصرف شربت راسیپ مطابق با مواد تشکیل دهنده آن و همچنین به گفته شرکت تولیدکننده‌اش عبارت است از:

  • درمان بی‌اشتهایی در کودکان و بالغین مبتلا به اختلالات فیزیولوژیک عاطفی یا ارگانیک
  • درمان بی اشتهایی متعاقب بیماری‌های عفونی
  • رفع سوءتغذیه
  • درمان مشکل تأخیر در رشد
  • درمان بی اشتهایی در اطفال
  • درمان استفراغ‌های دائمی
  • درمان ناپایداری‌های عاطفی هنگامی‌که همراه با علائم بی اشتهایی باشد
  • درمان بی اشتهایی در بزرگسالان
  • درمان لاغری‌های مربوط به اختلالات مزاجی
  • کمک به تولید انرژی
  • کمک به پیشگیری و درمان تب‌خال (به دلیل وجود لیزین)

نحوه مصرف شربت راسیپ

در وهله اول برای مصرف شربت راسیپ بهتر است از یک پزشک متخصص کمک بگیرید. علاوه بر این دقت داشته باشید، زنان باردار و شیرده حتما قبل از مصرف باید با پزشک خود مشورت کنند. همچنین بهتر است این دارو قبل از غذا مصرف شود.

دقت کنید که اثرات درمانی این شربت 4 تا 10روز پس از اولین مصرف شروع می‌شود، بنابراین باید اندکی صبور باشید. برای مشاهده تغییرات مشهود، می‌بایست دوره درمان 1 تا 2 ماهه را کامل کنید و سپس با یک توقف 15 تا 30 روزه می‌توانید دوباره شربت راسیپ را در صورت نیاز مصرف کنید. در مورد مقدار مصرف شربت راسیپ نیز می‌توان به‌طورکلی این‌گونه بیان کرد:

  • کودکان 1 تا 7 سال: 2 قاشق چای‌خوری (معادل 5 میلی‌لیتر) دو بار در روز قبل از غذا
  • کودکان بالای 7 سال: 2 قاشق مرباخوری (معادل 10 میلی‌لیتر) دو بار در روز قبل از غذا
  • بزرگسالان : 3 قاشق مرباخوری (معادل 15 میلی‌لیتر) سه بار در روز قبل از غذا
نحوه مصرف شربت راسیپ و عوارض شربت راسیپ

عوارض شربت راسیپ

حالا که با مواد تشکیل دهنده شربت راسیپ آشنا شدید، خوب است درباره عوارض شربت راسیپ نیز بدانید. همان‌طور که می‌دانیم هر دارویی در کنار فوایدی که دارد، می‌تواند عوارض ناخواسته‌ای نیز به همراه داشته باشد. در ترکیبات این شربت علاوه بر  ویتامین های اشتها آور خانواده B از ترکیبات اشتها آور دیگری نیز استفاده شده که در صورت مصرف زیاد ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. مثلا مصرف بیش از حد کربوهیدرات هیدروکلراید باعث احساس خستگی، خواب آلودگی و در موارد بسیار نادر هم موجب درد شکم شود. اما به طور کلی اگر شربت راسیپ برای درمان مشکل فعلی‌تان به میزان موردنیاز بدن توسط پزشک تجویزشده باشد، عوارض خاصی با خود به همراه ندارد.

البته نمی‌توان گفت به طور 100% در صورتی که دوز توصیه شده توسط پزشک یا میزان مصرف روی محصول را رعایت کنید هیچگونه عوارضی را در پی نخواهد داشت. بنابراین در صورت مشاهده هرگونه عوارض در کودکتان مصرف شربت را قطع نموده و برای ادامه مصرف از پزشک مشورت بگیرید.

جمع بندی

شربت راسیپ بزرگسالان و کودکان یکی از بهترین محصولاتی است که می‌توان از آن برای درمان بی‌اشتهایی استفاده کرد. این شربت مزیت‌های بسیار زیادی برای بهبود اشتها و درمان کمبود وزن دارد، اما ممکن است برای همه انتخاب مناسبی نباشد. در صورت بیمار بودن یا استفاده از سایر داروها، بدون مشورت با پزشک از Racip استفاده نکنید. همچنین قبل از اینکه این شربت را به فرزندتان بدهید در مورد مزایا و عوارض احتمالی آن با متخصص اطفال مشورت کنید.

محل تبلیغ شما

محبوب‌ترین مقالات

شیردهی یکی از زیباترین تجربه‌های هر مادر است. اما یکی...

برخلاف تصور بیشتر مردم، جراحی‌های انجام شده روی سینه همیشه...

ناخنک با نام علمی Melilotus officinalis گیاهی دارویی است که...

آخرین آگهی‌های استخدام

نوشته‌های مشابه

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه