درمان سرفه خشک در طب سنتی
Dry cough اصطلاحی است که در پزشکی به سرفه خشک یا سرفه غیر مولد گفته می شود. سرفه غیر مولد اینگونه است که توانایی خارج کردن میزان زیادی از مخاط را از مجاری بینی و یا ریه ها ندارد. سرفه های خشک معمولا پس از سرماخوردگی، آنفولانزا، کووید 19 و سیاه سرفه به وجود می آید و زمان ایجاد آن هم چندین هفته پس از ابتلا به بیماری های گفته شده است. بسیاری از بیماران ابتلا به آسم، آلرژی و رفلاکس، سرفه های خشک را تجربه می کنند و اگر مدت زمان طولانی در معرض قرار گرفتن دودهایی مانند سیگار هم قرار بگیرید، امکان ایجاد سرفه خشک وجود دارد.
گاهی اوقات برخی از بیماران حتی پس از مصرف داروهایی مانند داروهای مهارکننده هم دچار سرفه های خشک می شوند. نکته قابل توجه این است که افراد در هر سنی ممکن است دچار این نوع سرفه ها شوند، سرفه های خشک نسبت به سرفه های مرطوب بسیار آزاردهنده تر هستند. اگر هوای خشک و سرد باعث طولانی تر شدن دوره بهبود در این افراد می شود.
علائم سرفه خشک را بشناسید!
برای درمان سرفه ابتدا باید نوع آن را تشخیص داد که در این صورت انتخاب نوع درمان هم بسیار آسان تر میشود. در ادامه شما را با علائم سرفه خشک آشنا می کنیم.
- ایجاد خارش و یا حس آن در مجاری تنفسی
- بدون هیچ گونه مخاطی
- در هنگام شب این سرفه ها شدیدتر می شود
علت ایجاد سرفه خشک چیست؟
بسیاری از موارد اعم از حساسیت، رفلاکس معده و … همگی باعث ایجاد سرفه خشک می شوند، البته این را هم بدانید که گاهی حتی سرفه خشک دلایل مشخصی ندارد. به طور کلی این نوع سرفه ها ناشی از قرار گرفتن در معرض دود سیگار، عوامل محرک محیطی، حساسیت و آلرژی، آسم، بیماری های مزمن ریوی و… ایجاد میشود.
نکته این است که سرفه خشک میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
- آسم
آسم بیماری است که مجاری تنفسی را درگیر می کند و باعث تورم و تنگ شدن آن می شود و سرفه های این بیماری معمولا غیرمولد هستند.
- عفونت ویروسی
گاهی بر اثر بیماری های ویروسی مانند کرونا، راه های هوایی سیستم تنفسی تحریک می گردند که در این صورت سرفه تا مدت ها حتی پس از بهبود بیماری همراه شما می ماند.
- بیماری بازگشت اسید به مری
این بیماری زمانی ایجاد می شود که اسید معده به طور دائم و مکرر به داخل مری بازگردد و در این صورت اسید معده باعث تحریک مری می شود و در نهایت سرفه خشک ایجاد می شود.
- ترشحات بینی
زمانی که ابتلا به سرماخوردگی یا حساسیت فصلی هستید، غشاهای بینی شما با تولید مخاط بیشتر از حد معمول واکنش نشان میدهند. برخلاف مخاط معمولی (سالم)، این مخاط آبکی و روان است، بنابراین به راحتی در پشت گلو میچکد. این چکه کردن میتواند عصبهای پشت گلو را تحریک کرده و باعث بروز سرفه شود.
- نارسایی قلبی
با ضعیف تر شدن عضلات قلبی، مایع از قلب به ریه باز می گردند و همین موضوع باعث تنگی نفس و سرفه های طولانی و مکرر می شود. در این موارد برای درمان سرفه خشک باید به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا نارسایی قلبی شما درمان شود.
- آلودگی هوا
آلودگی هوا گاهی در برخی از افراد باعث ایجاد علائمی مانند سرفه خشک، خشکی گلو، تحریک بینی، سوزش چشم ها، تنگی نفس، احساس خس خس سینه و خارش پوست و … می شود. به همین علت در روزهای آلودگی توصیه می شود در منزل بمانید و یا از ماسک های فیلتردار استفاده نمایید.
درمان سرفه خشک
سرفه کردن در برخی موارد به خصوص در دوره بیماری کاملا طبیعی است.، زیرا سرفه باعث پاکسازی بدن از عفونتها می شود. اما سرفه های خشک به مدت طولانی باعث آزار و اذیت افراد می شود. ابتدا باید بدانیم که علت ایجاد سرفه خشک چیست؟ سپس باید بدانیم که چطور می توان با سرفه خشک و تداوم آن مقابله کرد؟ روش درمان بستگی به علت بروز سرفه دارد و در کل می توان از روش های طبیعی و سنتی برای برطرف کردن سرفه خشک استفاده کرد. حتما باید علائم سرفه خشک را به خوبی بشناسید تا برای درمان آن به بهترین حالت مکن اقدام نمایید.
درمان سرفه خشک در طب سنتی
معمولا درمانهای بالینی ذکر شده با وجود اثرگذاری کافی، با عوارض کوتاهمدت یا بلندمدت همراه هستند. یکی دیگر از راه های درمان سرفه، درمان با طب سنتی است. در واقع داروهای گیاهی وجود دارند که میتوانند در درمان سرفه ها به خصوص سرفه خشک بسیار موثر باشند. برای استفاده از داروهای طبیعی برای درمان سرفه باید حتما در مورد منابع تولید آنها حسابی تحقیق کرد. البته دانستن این موضوع اهمیت دارد که برخی گیاهان و مکملها با داروهای شیمیایی تداخل دارند. این تداخل ها گاهی باعث ایجاد عوارض های دیگری می شود.
به طور کلی درمان سرفه خشک در طب سنتی امکان پذیر است . البته این نوع درمان هم نیاز به گذر زمان دارد. شخص باید برای درمان با طب سنتی به اصلاح سبک زندگی بپردازد تا نتیجه بهتر و موثرتر را در طی دوره مشاهده کند. در ادامه روش های موثری را برای درمان سرفه خشک در طب سنتی توضیح می دهیم.
- به دانه
(یک قاشق مربا خوری به دانه را در یک لیوان آب جوش خیس کنید و سپس هر یک ساعت دو قاشق از لعاب آن را بخورید.)
- دم نوش بنفشه یا پنیرک
یک قاشق غذاخوری بنفشه یا پنیرک را در نصف لیوان آب بجوشانید.
- جوشانده ترکیبی گیاهان
هر ۸ ساعت مخلوط عناب، یک قاشق مرباخوری پودر گل ختمی، ۳ عدد انجیر و نصف قاشق چایخوری پودر آویشن را بجوشانید.
برای رهایی سریع از سرفه های خشک همراه با این روش های گیاهی از داروی ضد سرفه خشک و شربت ضد سرفه خشک هم می توان استفاده کرد. البته این داروها باید طبق نظر پزشک متخصص مصرف شود.
بهترین داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک
برای درمان سرفه خشک داروهای گیاهی بسیار زیادی در بازار وجود دارند، اما باید بهترین داروی گیاهی برای درمان سرفه خشک انتخاب شود، زیرا داروهای گیاهی هم ممکن است مانند داروهای شیمیایی دارای عوارضی باشند.
لذا انتخاب داروی ضد سرفه خشک گیاهی و شربت ضد سرفه خشک گیاهی مناسب از نقش بسیار موثری در تسریع روند بهبودی همراه می باشد. اما قوی ترین داروی گیاهی ضد سرفه خشک چیست؟
از جمله بهترین و قوی ترین داروهای گیاهی برای درمان سرفه خشک می توان به ایموپرت آلمانی اشاره کرد که از ۷ گیاه پوست بلوط، گیاه قاصدک، برگ گردو، بومادران، ریشه مارشمالو، دم اسب صحرایی و گل های بابونه تولید شده است. در ادامه این مطلب به بررسی مزایای این داروی گیاهی موثر می پردازیم.
مزایای داروی گیاهی ایموپرت آلمانی
- درمان سرفه خشک به طور موثر
- تقویت سیستم ایمنی بدن به علت دارا بودن خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان
- دارای انواع ویتامین ها و ریزمغذی ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن
- با تقویت سیستم ایمنی بدن مانع از پیشرفت عفونت می شود.
- بهبود گلودرد
- کاهش التهاب گلو
- بهبود حال عمومی
- کاهش تب و کاهش نیاز به مسکن های تب بر
داروهای ضد سرفه چگونه باعث برطرف کردن سرفه می شوند؟
این داروها اصولا با مسدود کردن واکنش رفلکس سرفه، باعث آرام شدن انواع سرفه می شوند. البته باید بدانید که این داروها بیشتر برای سرفههای خشک که آزاردهنده تر هستند و کیفیت خواب شما را پایین می آورند، مناسبتر هستند. برای سرفه های مرطوب بهتر است از داروهای خلطآور استفاده کنید، زیرا این داروها خروج مخاط متجمع در مجرای تنفسی را تحریک کرده و خیلی بهتر و راحت تر سرفه خواهید کرد.
برای درمان سرفه خشک چی بخوریم؟
سرفه خشک عاملی بسیار اذیت کننده است و همه ما میدانیم که عسل خاصیت های بسیار زیادی دارد، زیرا باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می شود و کمک شایانی به رفع گلو درد می نماید. عسل باعث دفع سموم بدن شده و سیستم ایمنی را هم تقویت می کند.
عسل خاصیت ضد التهابی، آنتی باکتریال و ضد ویروسی دارد که در بهبود سرماخوردگی موثر است. برای آنکه هرچه سریعتر از شر ویروسها و سرماخوردگی نجات پیدا کنید، عسل بخورید. به همراه عسل میتوانید دارچین و لیمو هم اضافه کنید.
لیمو هم در درمان سرفه های خشک بسیار موثر است، زیرا منبع ویتامین سی است که باعث از بین بردن عفونتها و باکتریها می شود. دارچین ماده گیاهی دیگری است که خاصیت ضد التهابی دارد و برای درمان سرفه خشک به خصوص سرفه های حساسیتی بسیار مفید عمل می کند. برای رفع سرفه خشک یک لیوان آب گرم به همراه چند قطره آبلیمو تازه و عسل نیاز دارید.
درمان سرفه خشک با میوه
همانطور که در قسمت بالاتر هم توضیح داده ایم، علت سرفه خشک موارد مختلفی اعم از سرماخوردگی، آنفولانزا هم می باشد. به همین سبب برای درمان سرفه خشک و دیگر علائم این بیماری ها می توان از میوه هایی اعم از کیوی، پرتقال، گریپ فروت، لیمو و … استفاده کنید که دارای ویتامین سی هستند و خاصیت ضد التهابی دارند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد دمنوش های مفید برای رفع سرفه خشک به دست آورید.
چه دمنوش هایی برای سرفه خشک مناسب است؟
دمنوش های بسیار زیادی وجود دارند که برای سرفه خشک بسیار مناسب هستند. در ادامه مهم ترین آنها را به شما معرفی می نماییم که جزء درمان خانگی به حساب می آیند.
- آویشن
آویشن دارای خواص دارویی بسیار زیادی است و برای درمان های سرفه، گلودرد، برونشیت (التهاب ریه) و مشکلات گوارشی بهترین گزینه است.
در گیاه آویشن آنتیاکسیدان وجود دارد که بسیار اثربخش است و طرز تهیه دمنوش آویشن بسیار آسان و ساده است، تنها کافی است آویشن را در آب جوش بریزید. گاهی می توان عسل هم به آن اضافه کرد. پس از 10 دقیقه دمنوش شما آماده است.
- ریشه گل ختمی
از قدیم تا به امروز از ریشه گل ختمی برای درمان سرفه و گلودرد استفاده میشده است که این گیاه دارویی بسیار مفید دارای مقادیر زیادی از موسیلاژ است، به همین دلیل به راحتی باعث کاهش تحریک ناشی از سرفه می شود. موسیلاژ به لعاب گیاهی هم معروف است، حالتی چسبناک و غلیظ دارد که باعث تسکین آزار ناشی از سرفه میشود.
امروزه ریشه گل ختمی به حالت های مختلف گیاه خشک یا دمنوش کیسهای به فروش می رسد. این گیاه را با آب داغ به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید، سپس می توانید بنوشید. نکته قابل توجه این است که خیس خوردن بیشتر گیاه ریشه گل ختمی در آب باعث می شود تا موسیلاژ و لعاب بیشتری به دمنوش شما وارد شود.
- زنجبیل
طبق تحقیقات انجام شده در زنجبیل، برخی از ترکیبات تصفیه شده وجود دارد که می تواند باعث شل شدن ماهیچه هایی شود که راه های هوایی شما را سفت کرده است. برای طرز تهیه دمنوش زنجبیل برای درمان سرفه خشک می توانید ریشه زنجبیل آسیاب شده را با عسل مخلوط کنید و در آب جوش و یا چای داغ بریزید و میل کنید.
سخن پایانی
در آخر باید بدانید که دمنوش های گیاهی یکی از موثرترین راهکارها برای مقابله با سرفه خشک هستند و تنها کافی است که آنها را بشناسید و به نوعی می توانید از طب سنتی برای درمان سرفه خشک استفاده کنید.
افزودن دیدگاه