آیا تاکنون برای شما پیشآمده است که در هنگام انتظار در مطب پزشک عمومی یا متخصص از خود پرسیده باشید که این پزشک چه درآمدی دارد؟ یا شاید هم این سؤال که درآمد پزشک متخصص در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد بود ذهن شما را به خود مشغول کرده است. پزشکی یکی از محبوب ترین مشاغل کل دنیا و بهخصوص ایران است و عموم مردم تصور میکنند که تمامی پزشکان متخصص درآمدهای میلیاردی دارند. بهطورکلی درآمد پزشکان میتواند از ده میلیون تومان شروع شده و به بالای یک میلیارد تومان نیز برسد. در این مطلب با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق میزان درآمد پزشکان و متخصصان علوم پزشکی بپردازیم.

میزان درآمد پزشک متخصص در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟
پزشکی یکی از رشتههای محبوب در کشور ایران و سراسر دنیاست. تحصیل اولیه در این رشته، ۷ساله است و پس از گذشت این مدت، فرد به یک پزشک عمومی تبدیل خواهد شد. بر طبق آمار، درآمد یک پزشک عمومی معمولی در تهران، ماهانه ۱۸ تا ۴۰ میلیون تومان خواهد بود. البته برخی از پزشکان عمومی، در زمینه زیبایی فعالیت کرده و کارهایی مانند تزریق ژل و بوتاکس انجام میدهند که درآمد آنها را تا حدود زیادی بالاتر میبرد. به دلیل رو به اشباع بودن پزشکی عمومی و درآمد متوسط، بسیاری از پزشکان برای تحصیل در مقطع تخصص اقدام میکنند. تخصص پزشکی رشتههای متنوع و درآمدهای بالاتری دارد که در ادامه آنها را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

تخصص جراحی
تخصص جراحی یکی از محبوب ترین رشتههای مقطع تخصص پزشکی و درعینحال یکی از پردرآمدترین آنهاست. متخصص جراحی میتواند یک جراح عمومی بوده یا در زمینههای فوقتخصصی جراحی مغز و اعصاب یا قلب فعالیت کند. میانگین درآمد یک جراح در کشوری مثل آمریکا از ۷۰۰ دلار شروع میشود. درآمد این متخصصین در ایران میتواند از ۵۰ میلیون تومان شروع شده و به ارقام بالای چند میلیارد تومان برسد. جراحی پلاستیک و زیبایی یکی از پردرآمدترین مشاغل حال حاضر ایران به شمار میرود.
تخصص چشم
این تخصص نیز جزو تخصصهای پردرآمد پزشکی به شمار میرود. البته تخصص چشمپزشکی با بیناییسنجی تفاوت زیادی دارد. چشم پزشکان کارهایی مانند معاینه دقیق چشمها و بررسی نقایص و رفع نقایص با استفاده از انواع روشهای درمانی و جراحی را انجام میدهند. یک متخصص چشمپزشکی بسته به اینکه چه میزان تجربه دارد و در کجا کار میکند، میتواند بین ۵۰ تا بیش از ۳۰۰ میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشد. کارهایی مانند جراحی لیزیک و جراحی شبکیه چشم میتوانند این درآمد را تا حد چشمگیری بالاتر هم ببرند.

تخصص پوست
امروزه افراد بیش از هر زمان دیگری به زیبایی پوست و موی خود اهمیت میدهند و به همین دلیل، تخصص پوست و مو یکی از بهترین و پردرآمدترینهای به شمار میرود. متخصصین این رشته میتوانند درآمدی بین ۷۰ تا بیشتر از ۴۰۰ میلیون تومان در ماه داشته باشند. این درآمد برای تعرفههای سال ۱۴۰۳ بوده و قطعاً درآمد پزشک متخصص در سال ۱۴۰۴ بیشتر هم خواهد شد.
تخصص ارتوپدی
متخصص ارتوپدی، پزشکی است که میتواند از روشهای متنوع جراحی و غیرجراحی برای درمان بیماریهای مربوط به عضلات، استخوانها و مفاصل استفاده کند. بهعنوانمثال ممکن است از دارودرمانی یا جراحی برای درمان تومورها و ضایعات عضلانی، یا آسیبهای استخوانی ناشی از تصادف استفاده کند. حداقل درآمد ماهانه پزشکان ارتوپد در صورت کار در بیمارستانهای عمومی شهرهای بزرگ ۵۰ میلیون تومان است. در صورت کار در بیمارستانهای خصوصی، افزایش ساعات کاری و انجام جراحیهای پیچیده و سنگینتر، این درآمد میتواند به بالای چند صد میلیون تومان نیز برسد.

تخصص ENT
تخصص ENT یا گوش، حلق و بینی یکی از پردرآمدترین رشتههای پزشکی در کل جهان و بهخصوص ایران به شمار میرود. متخصص این رشته علاوه بر انجام کارهای درمانی مثل تشخیص بیماریهای حلق، عفونتهای گوش و… میتواند به انجام کارهای زیبایی بهخصوص در زمینه رینوپلاستی و زیبایی گوش و بینی هم بپردازد و درآمد خود را به بالای ۱۰۰ میلیون تومان در ماه برساند.
سایر تخصصهای پزشکی
علاوه بر تخصصهای ذکرشده که پردرآمدترین رشتههای پزشکی هستند، متخصصهای زنان و زایمان، اورولوژی، رادیولوژی، پزشکان داخلی، غدد و قلب نیز جزو مشاغل با درآمد بالا به شمار میروند و از محبوبیت زیادی برخوردارند. در مقابل رشتههایی مثل تخصص اطفال یا تخصص بیهوشی و طب اورژانس، درآمد کمتری دارند و به طور معمول ظرفیت متقاضیان آنها در آزمون تخصص نیز به حدنصاب نمیرسد. پزشکان اعصاب و روان نیز در دسته درآمدی متوسط قرار میگیرند.

درآمد دندانپزشک
دندانپزشکی هم رشتهای است که مانند پزشکی درآمد بسیار بالایی دارد. این رشته هم دارای دو مقطع عمومی و تخصص است. یک دندانپزشک عمومی میتواند درآمد بسیار بالاتری نسبت به یک پزشک عمومی داشته باشد.
بر طبق آمار، میانگین درآمد ماهانه یک دندانپزشک عمومی بین ۱۵ تا ۳۰ میلیون تومان است. دندانپزشکان عمومی، هزینه موارد درمانی را بر طبق تعرفههای تعیین شده توسط وزارت بهداشت درمان میکنند. به طور مثال در سال ۱۴۳۰، تعرفه ویزیت دندانپزشک عمومی ۱۵۰ هزار تومان و هزینه انجام جراحیها از ۸۰۰ هزار تومان به بالاست. با تعیین تعرفه دندان پزشکی 1404، مبالغ جدید مشخص شده و درآمد دندانپزشکان نیز بالاتر میرود.
همانطور که اشاره شد، دندانپزشکی دارای مقطع تخصص نیز هست و رشتههایی با درآمد بسیار بالا دارد. تخصصهای ارتودنسی و جراحی فک و صورت از پردرآمدترین تخصصهای دندانپزشکی هستند و متخصصین این رشتهها میتوانند ماهانه از ۵۰ میلیون تومان تا بیشتر از ۵۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند.

درآمد دکتر داروساز در ایران چقدر است؟
داروسازی یکی دیگر از رشتههای برتر علوم پزشکی است که فارغالتحصیلان آن میتوانند درآمد بسیار خوبی داشته باشند. فارغالتحصیلی در مقطع داروسازی عمومی در حدود ۶ سال به طول میانجامد و پس از آن با داشتن مدرک میتوان بهعنوان مسئول فنی در داروخانه فعالیت کرد که درآمد بسیار خوبی دارد. طبق ابلاغیهای که در سال ۱۴۰۳ توسط انجمن داروسازان ایران اعلام شد، هر مسئول فنی با ۴۴ ساعت کار هفتگی که در مجموع ۱۹۲ ساعت ماهانه است، ۳۲ میلیون تومان حقوق دریافت میکند. یک داروساز همچنین میتواند در صورت موفق شدن به کسب مجوز تأسیس و داشتن سرمایه اولیه، اقدام به تأسیس داروخانه کند و درآمد خود را تا حد زیادی بالاتر ببرد.
رشته داروسازی دارای مقطع تخصص نیز هست. رشتههایی مانند داروسازی بالینی، داروسازی صنعتی و فارماسیوتیکس در مقطع تخصص این رشته ارائه میشوند. متخصص داروسازی میتواند علاوه بر فعالیتهای ذکر شده، در مراکز مثل کارخانهها و شرکتها نیز مشغول به کار شده یا در پروژههای علمی و تحقیقاتی فعالیت کند و درآمد بیشتری داشته باشد.

عوامل مؤثر بر درآمد پزشک متخصص چیست؟
- نوع تخصص و تجربه: درآمد پزشکان در رشتههای مختلف تخصص تفاوت زیادی با یکدیگر دارد. به طور مثال، درآمد یک متخصص قلب در حالت معمول بیشتر از درآمد تخصصهایی مثل اطفال است. علاوه بر این، میزان تجربه پزشک نیز در درآمد او مؤثر خواهد بود. پزشکانی که تجربه بالاتری دارند، به طور معمولی مهارت بیشتری هم داشته و معروفترند. در نتیجه درآمد بالاتری خواهند داشت.
- میزان حجم کاری: واضح است که بار کاری یک پزشک، عاملی مؤثر بر میزان حقوق او خواهد بود. هرچه پزشکان ساعات کاری بالاتری داشته باشند، درآمد آنان نیز بالاتر میرود.
- محل کار: پزشک متخصص میتواند در بیمارستانهای دولتی و خصوصی یا در کلینیکهای تخصصی مشغول به کار شود. در اغلب موارد، دستمزد پزشکانی که در بیمارستان خصوصی کار میکنند، بسیار بیشتر از حقوق پزشکان در بیمارستان دولتی است. کلینیکهای خصوصی و تخصصی نیز بیشترین میزان حقوق را به پزشکان خود پرداخت میکنند. موقعیت جغرافیایی محل کار پزشک نیز در درآمد او تأثیر به سزایی خواهد گذاشت. به طور مثال در شهرهای بزرگ درآمد یک متخصص بیشتر از یک متخصص مشابه در یک شهر کوچک یا روستاست.
- میزان تبلیغات: میزان تبلیغات و فعالیت پزشک در شبکههای اجتماعی نیز نقش زیادی در درآمد او دارد. همانگونه که امروزه پزشکان زیبایی با فعالیت زیاد در شبکههای مجازی مثل اینستاگرام یا بانک آگهی پزشکان توانستهاند درآمد خود را تا حد زیادی افزایش دهند.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید، در این مطلب به بررسی پردرآمدترین رشتههای علوم پزشکی و تخصصهای رشته پزشکی پرداختیم. پزشکی و شاخههای تخصصیتر آن میتوانند از پردرآمدترین مشاغل در تمام دنیا و ایران باشند. البته در انتهای مقاله مشاهده کردید که درآمد یک پزشک بسته به عوامل مختلفی مانند میزان تجربه و موقعیت مکانی محل کار او متفاوت بوده و میتواند رقمی بسیار کمتر یا بیشتر از ارقام ذکرشده باشد. نظر شما در خصوص میزان درآمد پزشک متخصص در سال ۱۴۰۴ چیست؟ آیا این ارقام را باتوجهبه سختی کار پزشکان معقول میدانید؟ لطفاً نظراتتان را با ما در میان بگذارید.